duminică , 26 septembrie 2021 11:40 am
Iasi booked.net
-1°C

Un inspector antifraudă a fost prins că a luat șpagă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au hotărât punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a inculpatului  A. R., inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli. Mai exact, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

La data de 29 iulie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Punerea în mișcare a activității penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având drept obiectiv crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Recomandări

Scandal la UMF Iași

 Profesorii de la UMF Iași au fost denunțați pentru abuz în serviciu și șantaj, deoarece …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *