duminică , 26 septembrie 2021 1:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un fost senator ieșean va construi un parc eolian la Pașcani

O nouă inițiativă pentru construirea unui parc eolian a intrat în etapa de avizare la nivelul autorităților competente: un parc cu 12 turbine amplasate la 8 km de Pașcani, în extravilanul comunei Ruginoasa.

Proiectul este inițiat de Moldova Eolian SRL, iar unul dintre acționari este fostul senator de Iași (2008 – 2016) Florin Constantinescu, el fiind aliat cu mai multe persoane fizice. Firma a fost înființată în 2009, dar nu a desfășurat activitate până acum.

Proiectul constă în:

  • 12 turbine eoliene amplasate la o distanță de aproximativ 750 metri față de locuințele aflate în intravilanul localităților Ruginoasa, Dumbrăvița, Boldești, Hărmăneștii Vechi și Hărmăneștii Noi, în condițiile în care zona studiată are o suprafață totală de peste 23 hectare. Turbinele vor avea o înălțime cuprinsă între 130 și 180 metri.
  • stație ridicatoare de tensiune 33/110 KW EOL Ruginoasa, care va face posibilă racordarea parcului la infrastructura sistemului electric național.
  • modul Hybrid amplasat în vecinătatea liniei electrice din Vatra, Tg Frumos, pentru racordare la SEN.
  • reabilitarea drumurilor de acces din zonă – acum există drumuri de exploatare agricolă care vor fi amenajate pentru a putea asigura transportul echipamentelor pe amplasament.
  • stație de transformare (Dumbrăvița) – clădire tip parter.
  • racordarea turbinelor la stația de transformare se va face prin cabluri electrice subterane de medie tensiune.
  • complexul de producție și distribuție a energiei regenerabile va avea o capacitate de 60 MW.

În planul urbanistic zonal (PUZ) se arată că terenurile afectate de viitoarele construcții nu se află în vecinătatea unor situri Natura 2000.

Recomandări

“Iași Industrial Park” devine realitate

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat astăzi contractul de achiziție publică pentru execuția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *