luni , 18 octombrie 2021 1:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un fost şef de secţie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, găsit în incompatibilitate de ANI

Fostul şef al Secţiei ORL de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi, Octavian Dragoş Palade a fost găsit incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât a deţinut simultan şi funcţii în cadrul unei firme.

Octavian Dragoş Palade, fost şef de secţie ORL la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada 25 noiembrie 2016 – 20 februarie 2017, a deţinut şi a exercitat simultan funcţia de şef secţie ORL la unitatea medicală menţionată şi pe cea de administrator la SC Mirco Medical SRL, scrie news.ro.

Astfel, el a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) şi ale art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu (…) g) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare” şi „dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) şi g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare şi a plăţii de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiţiile legii, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

Recomandări

Tablete interactive utile pentru activitatea didactică

Tabletele școlare și sistemele digitale pentru Centrele de educație online achiziționate de Primăria Municipiului Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *