joi , 20 ianuarie 2022 7:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un fals fizician medical ar fi lucrat la Institutul de Oncologie din Iași. Șefii IRO Iaşi spune că nu este adevărat!

Acuzaţia a fost adusă în public de vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor din România, care spune că respectivul cadru nu ar avea cursurile necesare. Șefii IRO Iaşi spun însă că femeia acuzată avea drept de practică de la CNCAN.

Opt fizicieni au lucrat şi încă lucrează în spitalele româneşti fără cursurile necesare, a declarat ieri Marin Bodale, vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor din România, pentru Digi24. Conform acestuia, unul dintre ei este fizicianul Silvana Ojică, care ar fi lucrat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO). Conducerea spitalului spune însă că femeia, care a lucrat timp de doi ani în unitatea medicală, în perioada 2015-2016, a avut drept de liberă practică acordat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Silvana Ojică a terminat Facultatea de Bioinginerie Medicală, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar atunci când a vrut să se angajezi la IRO Iaşi a făcut solicitare la CNCAN pentru echivalarea studiilor. Conform conducerii IRO, normele privind expertul în fizică medicală ale CNCAN i-au permis acesteia să lucreze la fizician me­dical debutant timp de doi ani la Iaşi, iar ulterior la Bacău, ca fizician medical. Avizul de practică pe care aceasta la primit de la CNCAN s-ar afla încă la dosarul său de la Iaşi, spun reprezentaţii IRO, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În 2015 a venit la noi o persoană care terminase Bioingi­nerie, ca să o angajăm pe post de fizician medical la Radioterapie. Eu atunci am zis că nu se poate, dar ea a făcut solicitare la CNCAN şi, conform normelor, specialitatea pe care a absolvit-o ea, bioingineria, a fost asimilată cu meseria de fizician medical debutant. A obţinut de la CNCAN aviz ca fizician debutant, pentru doi ani de zile, iar după aceşti doi ani putea să fie fizician medical. A lucrat la noi timp de doi ani, apoi, când a terminat stagiul, a plecat prin concurs pe postul de fizician medical la Spitalul Jude­ţean de Urgenţă din Bacău. Ea are permis de liberă practică radiologică de la CNCAN, iar la noi a venit prin echivalare“, a precizat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *