joi , 9 decembrie 2021 4:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un elev nevăzător din IAȘI testat pozitiv la LICEU a fost trimis acasă singur cu TRENUL

Un tren special comandat pentru asigurarea transportului lucratorilor sezonieri romani, pleaca din Gara de Nord din Timisoara spre Austria. Transportul este asigurat de operatorul feroviar din Austria OBB in colaborare cu CFR Calatori respectand regulile de distantare sociala, respectiv a regulilor de igiena si comportament emise de autorități pentru protectia persoanelor si prevenirea infectiei cu Covid-19. Timisoara, Timis, Duminica 10 Mai 2020, Inquam Photos / Cornel Putan

Un elev nevăzător depistat cu Covid-19 a fost nevoit să meargă aproximativ 100 de kilometri cu trenul și microbuzul. Tânărul în vârstă de 18 ani învață la un liceu special din Târgu Frumos și după ce a fost testat pozitiv a fost trimis de conducerea școlii în centrul de plasament din județul Suceava de unde provenea. Asta deși era cunoscut că elevul nu avea altă variantă decât transportul în comun.

Câteva clase de la un liceu pentru nevăzători din Târgu Frumos au trecut la cursurile online, după ce au fost diagnosticare câteva cazuri de Covid-19. Dacă în cele mai multe cazuri elevii sunt duși acasă de părinți cu mașinile personale, cei care nu au această posibilitate sunt nevoiți să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. Acesta a fost și cazul unui elev testat pozitiv, care a luat trenul și apoi a schimbat și două microbuze în drumul spre centrul de plasament de unde provenea. El a anunțat conducerea liceului că este nevoit să se deplaseze cu tren și microbuz, însă nu a primit niciun ajutor.

Antonia Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași: S-a identificat un caz pozitiv la o clasă preșcolară. Pentru că acel copil stătea în cămin, s-a făcut testare. La testarea rapidă, s-au identificat alte 4 cazuri. Și a doua zi, pe 12, s-a solicitat suspendarea activității pentru 5 clase. S-a anunțat familia, în cazul în care copilul se putea întoarce în familie, sau, în acest caz, centrul de plasament. Din informarea pe care am primit-o pe 13, centrul de plasament nu a putu trimite pe nimeni să preia copilul și el a plecat spre centrul de plasament singur. Care este contextul îl va identifica această verificare pe care IPJ o face în acest moment.

Recomandări

680 de ELEVI s-au infectat cu COVID -19, de la reînceperea anului școlar 2021 – 2022, în județul IAȘI

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *