vineri , 3 decembrie 2021 10:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un consilier PNL a publicat pe Facebook lista cadrelor medicale infectate de la un spital din Suceava

Corneliu Berentan, consilier local PNL în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a publicat vineri seara pe un grup de Facebook o listă cu numele cadrelor medicale din oraș confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19. Consilierul a șters apoi postarea. Lista circulă, însă, pe Facebook în continuare, sub formă de print-screen.

În jur de 300 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au fost testate pe 26 martie și pe 27 martie, dar rezultatele au întârziat mai mult de o săptămână. Testele au fost procesate la Iași. Primul bilanț a fost anunțat în presa locală abia vineri seara, 3 aprilie: 28 de angajați sunt pozitivi, 53 sunt negativi, „pentru alte 219 probe recoltate se așteaptă rezultatele”.

Spitalul a fost închis sâmbătă, 4 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit nordestnews.ro.

Pe fondul anxietății cetățenilor de a afla cine e pozitiv și cine nu, Corneliu Berentan, un consilier local, a publicat listele pe un grup de Facebook, crezând că i le trimite cuiva în privat, apoi le-a șters. Cadre medicale din oraș spun în comentariile la postare că se simt stigmatizate în oraș, că nu sunt primite la magazin.

Corneliu Berentan a explicat pentru Libertatea că o femeie din oraș i-a cerut lista, pentru că voia să afle dacă un cunoscut al său, care a fost în spital, e pozitiv. Spune că și el a luat-o de la cineva și i-a trimis-o acesteia, crezând că o face într-un mesaj privat, dar a postat pe grup.

„Eu am postat la răspunsul ei. Am crezut că mă întreabă pe… cum se cheamă, pe privat. După aia am văzut că era un grup, nici nu mai știu cum se cheamă grupul”.

„Eu i-am zis că nu-s relevante, că e a 8-a, a 9-a zi”, adaugă consilierul. ”Trebuie să ai în 2-3 zile rezultatul. (…) Am înțeles că se fac teste din nou acuma pe tot personalul”.

Grupul de Facebook pe care a publicat lista se numește „Esti din Campulung Moldovenesc daca…” și are aproape 16.700 membri. Mai mult decât populația orașului la recensământul din 2011 (16.105 locuitori).

Ulterior, consilierul a șters postarea.

Mulți cetățeni au fost supărați că acesta a șters postarea și i-au cerut să o pună înapoi.

Unii l-au criticat pentru faptul că a făcut lista publică.

Cornel Berentan, cu mult respect vă spun, că eu să fiu în locul celor de pe lista pe care ați făcut-o publică, v-aș da într-o ‘foarte mare’ judecată.

„De asta am și șters în 2 min”, a răspuns Berentan. 

Recomandări

Creștere abruptă a numărului de DECESE: 206 raportate, din care 183 în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.673 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *