sâmbătă , 21 septembrie 2019 8:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un conac din județul Iași are porțile deschise pentru orice turist. Cât ajunge o noapte de cazare

Un conac unde pe vremuri venea Regina Maria are acum porţile deschise pentru orice turist. Aerul curat, liniştea şi atmosfera de epocă de secol 19 atrag tot mai mulţi oameni, care vor să se simtă măcar pentru un weekend ca într-o poveste cu prinţi şi prinţese.

De cum păşim pragul conacului, ne întâmpină o curte ca în poveşti. Şi nu vorbim despre o simplă grădină, ci de un întreg domeniu întins pe 10 hectare de tere cu pomi fructiferi, pădure şi un parc cu arbori secularii. Un loc în care poţi închiria o bicicletă să te plimbi sau o poţi lua la pas pentru a te bucura de natură, scrie observator.tv.

Conacul era întreţinut pe vremuri cu mare cheltuială. Clădirea a fost construită în secolul al XIX lea de familia ultimului domnitor al Moldovei, Constantin-Ghica Deleni. Şi a fost denumită locul de întâlnire al boierilor.

Farmecul boieresc a dispărut însă odată cu instalarea regimului comunist. Aproape 30 de ani conacul a fost al nimănui. Abia în 2005 a fost retrocedat moştenitoarei. Două milioane de euro a costat restaurarea lui.

După o istorie tumultoasă, Conacul Polizu s-a întors la menirea sa dintâi: să păstreze aerul aristrocrat, atmosfera elegantă, dar şi tradiţia. Primeşte pe orcine nu doar boieri ca pe vremuri

Din cele 24 de camere 7 sunt decorate în stilul vintage al secolului al XIX lea. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus, turiştii plătesc între 50 şi 120 de euro.

Recomandări

Accident MORTAL la Iași! Un tânăr a fost găsit decedat lângă un BMW rupt într-un copac

Accident rutier mortal noaptea trecută la intersectia dintre Vlădeni și Andrieșeni. Un tanar de 21 de ani a fost gasit decedat langa …

One comment

  1. Un conac de unde poți pleca lejer cu salmonela ca mai apoi sa fii înjurat, sa fii făcut mincinos și bețiv dacă îndrăznești sa ii intrebi cum de ai ajuns in stare gravă la spital, in perfuzii pentru mai bine de trei săptămâni de chin!! Un conac care in urma reclamațiilor la DSV și DSP a primit amenda deoarece 7 angajați din 9 erau purtători sanatosi de salmonela, care, deși inchis de cele 2 instituții, și-a continuat activitatea pentru ca oricum nu merge nimeni in control! Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *