Un bărbat de 26 de ani a încercat să iasă din țară fără documente valabile, la volan

Date:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetăţenie română care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 08 februarie a.c., în jurul orei 04.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român M. P., în vârstă de 26 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de fontieră au constatat că M. P. are permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ B și C” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România din localitatea de frontiera Răducăneni, până la controlul de frontieră, deși avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

FOTO: DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România! Descinderi în IAȘI și alte trei județe

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziții domiciliare în București și...

Tichete sociale valorice, cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii ieșeni

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

Primăria IAȘI distribuie o nouă tranșă de AJUTOARE pentru persoanele defavorizate

Începând cu data de 29 martie 2023, Primăria Municipiului...