UMF Iași va decide astăzi viitorul rector

Date:

Astăzi, 15 ianuarie 2024, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se vor desfășura alegerile academice pentru funcția de rector.

Vor fi votaţi Rectorul, membrii Senatului, directorii de Departament, membrii Consiliului departamentului şi membrii Consiliului facultăţii.

Cei doi reprezentanţi ai UMF Iaşi, care şi-au anunţat candidatura la funcţia de rector pentru următorii cinci ani, sunt rectorul în exerciţiu, prof.dr. Viorel Scripcariu, şi prof. dr. Mihai Danciu.

Rectorul universității se desemnează prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare și al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din consiliile facultăților. Pe ușa sediului secțiilor de votare se afișează liste cu ordinea alfabetică a votanților din departamentul respectiv. Fiecare persoană cu drept de vot primește un buletin de vot pentru alegerea rectorului și altul pentru alegerea membrilor Senatului.

Buletinul de vot pentru alegerea rectorului conține numele și prenumele candidaților înscriși, în ordine alfabetică. În dreptul fiecăruia există un chenar în care se poate aplica ștampila „VOTAT”.

Revenim cu detalii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Descoperă Tramvaiul Iepurilă în ediția aniversară de 10 ani

Compania de Transport Public, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași,...

Concert extraordinar susținut de cei 3 Tenori Ieșeni la Palatul Culturii din Iași

Pe 30 mai, începând cu ora 18:30, cei 3...

Un pas mare pentru proiectul Trenului Metropolitan

Joi, 25 aprilie, a fost prezentat conceptul, traseul și...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...