marți , 26 octombrie 2021 3:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

UMF Iași în clasamentul The Times Higher Education University Impact Rankings

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași este singura universitate de învățământ medical din Romania ce a fost cotată în clasamentul  The Times Higher Education University Impact Rankings.

Acesta este  singurul clasament global de performanță care evaluează universitățile în baza Obiectivelor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă. Realizatorii clasamentului utilizează indicatori atent calibrați pentru a oferi comparații complete și echilibrate în trei domenii largi: cercetare, activități de sensibilizare și administrare. Această primă ediție cuprinde peste 450 de universități din 76 de țări.

„Sunt mândru că Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași este, din nou, singura instituţie de învăţământ medical românesc cotată în topul realizat de Times Higher Education University Impact Rankings 2019. Clasamentul impactului universitar măsoară succesul universităților în realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă. Universitatea noastră s-a situat pe poziții foarte bune în ce privește indicatorii Sănătate și bunăstare (pe locul 64 din 420 de universități), și în clasamentul global s-a situat în intervalul 201-300 din peste 450 de universități din întreaga lume.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Primele locuri în top sunt ocupate de Universitatea din Auckland (Noua Zeelandă) și McMaster University (Canada), iar University of British Columbia (Canada) și Universitatea din Manchester (Marea Britanie) sunt la egalitate, pe locul 3. Japonia este cea mai reprezentată națiune în top, cu 41 de instituții, urmată de SUA cu 31 și de Rusia cu 30.

 

În clasamentul referitor la obiectivul Sănătate și bunăstare, care cuprinde420 de universități din 74 de țări, UMF Iași este singura universitate românească, ocupând locul 64.

Recomandări

O nouă specializare la UMF Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează o nouă sesiune de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *