marți , 25 iunie 2019 9:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ultimele pregătiri pentru cel mai mare pelerinaj religios din România

Mai sunt câteva zile până la cel mai mare pelerinaj religios din România. La Iași, pregătirile au intrat în linie dreaptă pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și pentru zilele orașului.

Aşa se face că acum, doar cu greu doritorii mai pot găsi locuri de cazare. Gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor din zonă este de aproape sută la sută. Nu doar patronii unor astfel de spaţii se aşteaptă la câştiguri uriaşe, ci şi comercianţii de acolo.

Momentan, la Iaşi nu se simte atmosfera de sărbătoare. Oraşul este în forfota pregătirilor. Se apropie cel mai mare pelerinaj religios de la noi din ţară şi totul trebuie aranjat până în cele mai mici detalii.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei și Bucovinei:Avem pregătit și anul acest un numar peste 140 de voluntari inca de la gară autogară, zonele acelea. Per total nu ştiu dacă a fost un număr mai mare de pelerini decât în alţi ani, probabil 150.000 minim, în ziua de sâmbăta.un număr record de pelerini.

sursa

Recomandări

Esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi reabilitată și modernizată (FOTO)

Esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi reabilitată și modernizată,  dintr-o necesitate cerută de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *