luni , 19 aprilie 2021 3:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

UAIC reabilitează corpul O cu fonduri europene

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a câștigat o finanțare de peste 14 milioane de lei pentru implementarea proiectului de reabilitare a corpului O, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, apel „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”.

„E o bucurie pentru comunitatea noastră academică obținerea finanțării pentru reabilitarea corpului O, întrucât reușim astfel să readucem la viață o altă clădire din patrimoniul Universității.” – prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Scopul proiectului constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției. Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 mp, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi. Valoarea totală a investiției este de 14.524.034,78 lei, termenul de execuție fiind de 28 de luni.

Corpul O, situat pe bulevardul Carol I nr. 24, a fost construit ȋn anul 1924, având destinaţia de Cămin de Fete pentru studentele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În decursul timpului clădirea a fost extinsă şi modificată pentru a satisface exigenţele funcţionale, fiind dezafectată de aproximativ 10 ani.

Proiect Corp O (parter): https://www.youtube.com/watch?v=gezw6TUtDfY&t=3s

Proiect Corp O (etaj): https://www.youtube.com/watch?v=kiBL3RuJvk8&t=8s

 

 

 

 

 

Recomandări

Irina-Mălina STRUGARU, studentă la Facultatea de Fizică, va reprezenta UAIC la finala națională FameLab

Irina-Mălina STRUGARU, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *