UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

0
153

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula Regina Maria a Universității de Stat din Moldova (USM) a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar pentru programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală la Extensiunea Chișinău a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost reprezentată la ceremonie de prof. univ. dr. Tudorel TOADER – rectorul UAIC, conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – prorector pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ – prorector pentru studii doctorale, digitalizare, Filialele și Extensiunile UAIC, lect. univ. dr. Sorin MOCANU – prorector pentru managementul calității, strategie și dezvoltare instituțională, prof. univ. dr. pr. Ion VICOVAN  decanul Facultății de Teologie Ortodoxă. De asemenea, au luat parte la ceremonia de deschidere conf. univ. dr. Igor ȘAROV  rectorul USM, Ovidiu Viorel NĂFTĂNĂILĂ  prim-colaborator, Ambasada României în Republica Moldova, reprezentanți ai autorităților bisericești din Republica Moldova și România, dar și cadre didactice ale celor două universități.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a declarat:

„În perioada anilor 1926-1940, la Chișinău a funcționat specializarea Teologia Ortodoxă a Universității din Iași, după care evenimentele istorice au determinat închiderea acelei specializări. Acum am reînființat specializarea Teologie ortodoxă în același loc unde a funcționat pe vremuri și suntem bucuroși că astăzi le putem ura primilor 25 de studenți un an universitar plin de realizări și le mulțumim pentru încrederea acordată.”

Extensiunea de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) din Chișinău a UAIC, înființată la data de 15 decembrie 2022, este o formă de învăţământ prin care absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de la liceele şi colegiile din Republica Moldova pot urma, în Chișinău, cursurile primei universități moderne a României, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.