joi , 2 decembrie 2021 10:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Turneul Național „Unire prin Cultură” se apropie de final

Turneul Național „Unire prin Cultură” a încheiat, cu succes, încă o etapă din obiectivul propus la începutul anului, acela de a juca în toate județele țării și în cel puțin 100 de localități din România.

De data aceasta, echipa de teatru a Ateneului Național din Iași, împreună cu managerul instituției, Andrei Apreotesei, a poposit în Bucovina de Nord și Basarabia, la Cernăuți, Hotin, Bălți, Soroca, Chișinău și Cahul.

„Ruta aleasă în această etapă nu este deloc întâmplătoare și ne bucură faptul că toți reprezentanții instituțiilor pe care i-am contactat au răspuns prompt la propunerea noastră și ne-au creat toate condițiile necesare realizării acestor deplasări.

Înainte de a a avea autostrăzi, porturi sau aeroporturi, cele mai importante sunt aceste drumuri cultural-educaționale pe care le putem realiza repede, foarte bine și cu rezultate pe termen mediu și lung, în ceea ce privește relațiile inter-instituționale pe care le creionăm, în domeniile cultură, artă, educație”, precizează managerul instituției, Andrei Apreotesei.

Traseul pentru Turneul Național „Unire prin Cultură”, propus în „Stagiunea celor 100 de ani”, de către Ateneul Național din Iași, nu a fost deloc ușor de parcurs, însă după aproape un an cu deplasări realizate în decursul a mai multor etape, echipa Ateneului ieșean a reușit să ducă cele mai apreciate piese de teatru, pe care le-a creat în decursul ultimilor ani, în aproape toate județele țării.

Turneul a însemnat, până în prezent, parcurgerea a peste 15.000 de kilometri, cu popasuri și reprezentații teatrale în peste 120 de localități din România, Bucovina de Nord și Basarabia, prilej cu care peste 50.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolele Ateneului.

În luna decembrie, echipa Ateneului va ajunge în Dâmbovița, Vrancea și Suceava, conturând, astfel, ultima etapă din Turneul Național „Unire prin Cultură”.

Recomandări

Cel mai mare turneu de volei din România se organizează la Iași

În perioada 02-05 septembrie la BRIZO Sport & Lounge, Aroneanu, Iași, are loc în premieră …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *