marți , 19 ianuarie 2021 2:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Tudor Ciuhodaru, mesaj de la Bruxelles: „Multe vieți vor putea fi de acum salvate”

„Adoptat. Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată la standarde europene. Noul mecanism european de protecție civilă (pe care l-am susținut de atâtea ori în plenul Parlamentului European) devine realitate”, transmite europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

„Mecanismul va îmbunătăți capacitatea de reacție europeană în situații de urgență pe scară largă, ce afectează simultan mai multe state (precum epidemia de coronavirus, incendii, inundații, cutremure sau de alte catastrofe), potrivit nordestenews.ro.

Comisia de sănătate a adoptat azi cu 72 de voturi pentru, 6 voturi contra și 1 o abținere acest demers. Urmează votul din plenul de la Strasbourg din 14-17 septembrie și negocierile cu statele membre pentru ca acest mecanism să devină complet operațional până în ianuarie 2021”, a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Concret prin acest demers am reușit trei lucruri esențiale:

„1. Dezvoltarea unui nou mecanism european de protecție civilă -ce presupume înfiinţarea unor noi capacităţi medicale, tehnice şi logistice, la nivel european-pentru a facilita accesul la tratament al pacienților critici (arși, politraumatizați) din statele membre în situaţii de urgenţă. Vreau ca și Spitalul de Urgență din Iași să fie inclus în acest demers.

2. Completarea capacităților existente ale statelor membre, permițând o pregătire și un răspuns mai eficace, în cazul în care capacitățile de la nivel național nu sunt suficiente.

3. Elaborarea și punerea în aplicare a unui plan european de răspuns rapid și eficient la crize de mari dimensiuni sau la un eveniment cu probabilitate scăzută și cu un impact ridicat (!!!cum este pandemia coronavirus):

a) UE va avea posibilitatea de a achiziționa, a închiria, a deține în sistem de leasing sau a contracta capacități medicale (ventilatoare, echipamente, teste etc) pentru a putea sprijini statele membre depășite de situații de urgență la scară largă, în conformitate cu competențele de sprijin în domeniul protecției civile și acordând o atenție deosebită persoanelor vulnerabile.
b) Aceste capacități vor fi localizate în centre logistice strategice de pe teritoriul Uniunii.

Multe vieți vor putea fi de acum salvate. Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, mai transmite europarlamentarul Ciuhodaru.

Recomandări

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-Covid

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-Covid sâmbătă, la ora 12:00, la Spitalul Militar Carol Davila.  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *