Trupe de intervenție ale Jandarmeriei, la Palatul de Justiție: reacția trecătorilor (VIDEO)

Date:

La Palatul de Justiție Iași s-a desfășurat vineri un Exercițiu de Antrenament pentru a dezvolta capacitatea de interoperabilitate și intervenție, în cazul rezolvării unei situații concrete. La Curtea de Apel Iași, a fost simulat un atac al jandarmilor și blocate persoanele turbulente în sala de judecată. Exercițiul de intervenție s-a încheiat cu succes.

În incinta Palatului de Justiție din str. Elena Doamna nr.1 A, a avut loc vineri un exercițiu de intervenție într-o situație de urgență concretă. Jandarmi înarmați și însoțiți de câini au înconjurat Palatul, iar circulația din zonă a fost restricționată prinr-o bandă specială. Scenariul care a fost pus în aplicare a constat într-o simulare de tulburare a ordinii publice, într-o sală de judecată, și atacul jandarmilor care asigură protecția obiectivului și blocarea persoanelor turbulente în sala de judecată.

Exercițiul a început la ora 12.00, la semnalul sunetelor de alarmă, și a fost organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași și Penitenciarului Iași. Astfel de exerciții de antrenament sunt planificate periodic și se bazează pe scenarii adaptate după posibile situații reale.

S-au utilizat mijloace și echipamente moderne (mașini de Poliție și Jandarmerie, mașini SMURD, cu echipament ultramodern, câini dresați special, armament și costumație specială etc.) pentru a testa capacitatea de interoperabilitate și intervenție a echipajelor în sistem integrat. Deși exercițiul de antrenament s-a desfășurat într-un spațiu public, activitatea instituțională și a cetățenilor nu au fost afectate și nici nu au fost impuse restricții majore de circulație.

Persoanele care se aflau în zona desfășurării exercițiului și-au păstrat calmul și au respectat indicațiile forțelor de ordine. Mai mulți oameni, care circulau în zonă, au fost intervievați de echipa INFO IAȘI, ce cred despre asemenea echipe specializate sau situații de urgență. Majoritatea s-au arătat curioși, spunând că s-au oprit pentru a admira jandarmii în acțiune și recunoscând că nu prea citesc presa și nu cunosc motivul acestui exercițiu de antrenament.

„Acest exercițiu nu a fost un motiv ca populația să intre în panică, fiind vorba de un exercițiu controlat și gestionat cu atenție de toate instituțiile implicate”, a declarat pentru INFO IAȘI, Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

 

Un material de Elena GODZIN

Imagine: Răzvan CRIHAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...