vineri , 3 decembrie 2021 10:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trimisă în judecată: Stăpâna câinilor de luptă care au semănat groază în centrul Iașului riscă 5 ani de pușcărie

Procurorii ieşeni au finalizat ancheta deschisă în urma atacului canin ce a avut loc în plină zi pe o stradă din zona centrală a Iaşului. Silvia Albu, o femeie de 62 de ani, a fost trimisă în judecată ieri pentru cinci infracţiuni de neluarea măsurilor pentru prevenirea atacului canin, pentru care riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează „Ziarul de Iași”.

 

Albu este cea care, spun procurorii, ar fi trebuit să supravegheze câinii, mai ales că aceştia sunt din categoria celor consideraţi periculoşi.

Femeiea locuieşte pe strada Fundac Tănăsescu, situată la câteva minute de mers pe jos de Palas. Alături de fiica sa, Emanuela Silvia Albu, femeia de 62 de ani deţinea trei câini metişi din rasa American Staffordshire Terrier, categorie încadrată la categoria câini periculoşi, conform legii. Două dintre patrupede, Rhea şi Isa Bella, ce au 11, respectiv 4 ani, sunt înregistrate la Asociaţia Chinologică Română, în timp ce al treilea exemplar, Bambi, în vârstă de aproximativ un an şi jumătate, nu era declarat la momentul anchetei.

După incidentul din 14 ianuarie, la Parchet au fost depuse şi alte plângeri cu privire la atacuri ale câinilor familiei Albu.

Cel mai grav incident a avut loc pe 14 ianuarie, fiind şi cel care a determinat autorităţile să intervină. În acea zi, puţin după ora 12, tânăra studentă Emanuaela H. mergea pe strada Buznea pentru a ajunge la domiciliu său de pe Splai Bahlui. Când a ajuns la intersecţia cu Fundac Tănăsescu, tânăra a observat doi câini pe stradă, liberi, respectiv Isa Bella şi Bambi. Victima a fost atacată de cei doi câini, fiind muşcată de picior, braţ şi antebraţ. Din curtea unei familii au ieşit doi bărbaţi, pentru a-i oferi ajutor tinerei. Unul a încercat să alunge câinii cu un băţ, fiind muşcat de picior, în zona inghinală.

Fata care a fost atacată prima dată a avut nevoie de 14 – 15 zile de îngrijiri medicale, bărbatul muşcat în zona inghinală, de 14-18 zile de îngrijiri medicale, iar a treia victimă, de 12 – 14 zile medicale. Din fericire, niciunul dintre cei muşcaţi nu a rămas cu vreo infirmitate, reiese din rechizitoriu.

Familia Albu ar fi fost în mai multe rânduri avertizată de Poliţie să îşi ţină câinii sub supraveghere, însă a ignorat recomandările. Poliţia nu a întreprins însă nimic mai mult decât avertizări, mai arată sursa citată.

Recomandări

„La Sibieni” a adus bunătățile din Mărginimea Sibiului în Palas

În galeria din Palas Mall, dedicată producătorilor autohtoni, s-a adăugat o nouă locație, ce te …

One comment

  1. chiar a primit și amenda cu doua zile înainte de incident. așa că nu au fost doar avertizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *