marți , 30 noiembrie 2021 6:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Premieră pe căile ferate. Tren Iași – Timișoara, alcătuit din vagoane modernizate la VFU Pașcani (VIDEO)

 Trenul IR 1765/1755 pe relația Iași – Timișoara, cu plecare la ora 6.06, a fost compus, miercuri, integral din vagoane modernizate la VFU Remarul Pașcani, potrivit unui comunicat la CFR Călători.

În data de 30 Octombrie 2019 CFR Călători a prezentat cinci tipuri de vagoane modernizate în anul 2019 la întreprinderile de profil din România, prin programul investițional derulat din fonduri proprii.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a mai multor unități de material rulant, CFR Călători a introdus, începând din data de 20 Noiembrie 2019, vagoane din seria 2068 modernizate în compunerea primei garnituri a trenului IR 1765/1766 pe relația Iași – Timișoara și retur.  Vagoanele au fost modernizate la VFU Remarul Pașcani și oferă pasagerilor de pe această rută condiții de călătorie la standarde europene.

Modernizarea unui vagon de călători constă în dotarea cu:

  • Instalație de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat);
  • Sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cât și în exteriorul vagonului;
  • Cabina WC dotată cu WC vacuumatic ecologic;
  • Uși cu acționare electrică, cu multiple sisteme de protecție a călătorilor la urcare și coborâre, precum și la deschiderile accidentale;
  • Stație de amplificare pentru transmiterea de anunțuri făcute de către personalul de tren;
  • Bus (rețea – n.red.) de tren care permite transmiterea informațiilor în lungul trenului, informații prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs;
  • Diagnoză centralizată a principalelor instalații ale vagonului;
  • Tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalații existente pe vagon.

În funcție de livrările viitoare de la uzina reparatoare și cea de-a doua garnitură de pe relația Iași – Timișoara va fi compusă în cel mai scurt timp din vagoanele modernizate seria 2068 de la uzina din Pașcani.

CFR Călători spune că una din prioritățile managementului companiei este modernizarea parcului pus la dispoziție călătorilor și creșterea căpacității de preluare a traficului. Prin modernizările realizate în cursul anului 2019, CFR Călători va spori capacitatea de transport pusă la dispoziția publicului cu peste 4000 de locuri la vagoane clasa I și clasa II.

Cele cinci tipuri de vagoane modernizate la CFR Călători au fost prezentate la finele lunii octombrie în Gara Băneasa din București de operatorul feroviar de stat. Vagoanele au fost refăcute din temelii la Atelierele CFR Grivița și Electroputere VFU Pașcani și circulă deja pe căile ferate române.

Vagoanele modernizate au fost fabricate unele în anii 80, altele în 1994-1995 și erau scoase din uz. Unele erau chiar pregătite de casare. Industria românească poate asigura anual 100 de vagoane modernizate la CFR Călători.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *