Trei poliţişti de frontieră din Iași au murit dupa ce s-au infectat cu noul coronavirus! Cinci copii au ramas orfani

Date:

Covidul face prăpăd în Poliţia de Frontieră Iaşi. În ultimile trei luni, trei ofiţeri din judeţul Iaşi au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Liderii de sindicat acuză ministrul că nu le oferă spor de risc, deşi au cei mai mulţi poliţişti morţi din sistem. În judeţul Iaşi sunt aproximativ 1.100 de poliţişti de frontieră, dintre care aproximativ 100 activează la sediul central din Copou, adică în locul în care lucra ultimul poliţist decedat din cauza virusului: Mihai Butnaru, comisar şef. Acesta avea 44 de ani şi a murit pe data de 10 decembrie, în jurul orei 17.

El se afla internat în spital şi se pare că avea afecţiuni cronice. Colegii, care ii deplâng moartea, au spus despre el că nu avea copii. În privinţa celorlaţi doi poliţişti de frontieră, aceştia lucrau la sediul din Manta Roşie. “Este vorba despre agent şef Gheorghe Ciobanu, confirmat pozitiv cu Covid, intrat în izolare din 23 noiembrie. A fost internat în spital pe fondul agravării stării de sănătate pe data de 27 noiembrie, iar pe data de 2 decembrie a decedat. Acesta avea vârsta de 50 de ani, avea un copil de 15 ani. Era venit în sistem de la jandarmi, în anul 2002”, ne-a spus un poliţist de frontieră.

Al treilea poliţist decedat se numeşte Iulian Cojocia, în vârstă de 50 de ani. Acesta avea patru copii şi lucra la sediul din Manta Roşie, ca şi colegul său.

Acesta a avut atac cerebral iniţial, a fost dus la spital, soţia şi-a dat acordul pntru a i se preleva organele spre a fi donate, apoi a venit rezultatul că este confirmat cu Covid”, ne-a spus acelaşi poliţist de frontieră.

Cifra fluctuează de la o zi la alta. Avem oameni infectaţi şi alţi oameni care sunt în carantină. Unii ies din carantină şi alţii intră, la fel ca cei confirmaţi cu virusul. Ne descurcăm cu putem, încercăm să ajutăm familiile celor care au murit”, a declarat Victor Dumitru Mariniuc, inspectorul şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi, potrivit stireadeiasi.ro.

Reprezentanţii sindicatului poliţiei spun că oamenii legii ar trebui să primească un spor pentru că sunt expuşi riscului infectării cu covid:”Organizaţia noastră, cu nemăsurată tristeţe transmite condoleanţe familiilor. Ştim că în aceste moment cuvintele sunt de prisos. Sperăm din suflet ca în aceste clipe grele, prezenţa rudelor şi prietenilor să vă aducă alinare. Totodată, transmitem şi un mesaj domnului ministru Vela, faptul că ar trebui să ştie că poliţiştii de frontieră sunt în prima linie. Am pierdut mai mulţi oameni decât orice altă categorie preofesională, iar dacă eraţi un adevărat camarad, v-aţi fi luptat cu adevărat pentru un spor de risc Covid 19, aşa cum aţi promis”, a declarat Florin Zlate, lider în cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...

O persoană a rămas încarcerată după un accident rutier în localitatea Vama

Accident rutier pe raza localității Vama, județul Suceava. Intervin...