Trei personalități sunt propuse pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

Date:

Trei personalități sunt propuse pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, proiectele de hotărâre inițiate în acest sens urmând a fi votate de consilierii locali în ședința din 31 august.
Generalul de brigadă (rtr) Victor Toader Năstase este profesor emerit al UMF „Gr. T. Popa” din Iași, fiind aproape două decenii decanul Facultății de Farmacie. A activat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” în calitate de cadru didactic în perioada 1950 – 2011. A publicat în reviste de specialitate din țară și străinătate 192 de lucrări științifice, fiind autorul altor 104 comunicări științifice. De asemenea, a elaborat 14 cursuri didactice, monografii, tratate de specialitate. Victor Toader Năstase a fost pe front încă de la vârsta de 17 ani, fiind decorat cu medalia Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial. Pe 27 septembrie 2019 președintele Klaus Iohannis l-a înaintat în gradul de general de brigadă în retragere.
Generalul maior (rtr) Ștefan Dimofte a fost pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind combatant pe câmpurile de luptă din Moldova, Câmpia Turzii, ajungând până în Moravia.
Ion Hadârcă este poet, traducător și om politic din Republica Moldova, deputat în Parlamentul moldovean între anii 1990 – 1998 și 2009 – 2014. Absolvent al Facultății de Filologie din Chișinău,
Ion Hadârcă a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova în anul 1978. Este autorul selecției pentru antologia de poezii „Fața pâinii” (1979). Ion Hadârcă este recunoscut pentru angajamentul său deosebit în mișcarea de eliberare națională a românilor basarabeni. De asemenea, cariera sa artistică este una prolifică, primind numeroase premii și distincții literare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Biserica Vovidenia din IAȘI a fost RESFINȚITĂ

Duminică, 25 septembire 2022, Biserica Vovidenia din Iași a...

Compania GUVERNULUI ar lua în calcul SISTAREA activității TAROM

Criza de la BlueAir a perturbat serios traficul aerian...

O femeie din Piatra Neamț și-a dat FOC la apartament și a FUGIT! A fost internată la Psihiatrie

O femeie bolnavă psihic şi-a incendiat, duminică, apartamentul situat...