joi , 2 iulie 2020 4:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trei persoane au fost găsite infectate cu coronavirus, în căminele de bătrâni din Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a desfăşurat în aceste zile o acţiune de retestare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate.

Echipele de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au recoltat 1.459 de probe. În urma investigaţiilor de laborator s-a constatat că trei persoane, de la trei centre de pe raza judeţului Iaşi, au fost depistate cu noul coronavirus.

Aceasta este cea de-a treia testare realizată în aceste centre, prima fiind efectuată la sfârşitul lunii aprilie.

La prima testare, toate rezultatele au fost negative, iar la cea de-a doua testare au fost găsite 12 persoane în cinci centre pozitiv cu COVID-19.

Având în vedere că aceste centre adăpostesc cele mai vulnerabile categorii de persoane, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi supraveghează din punct de vedere epidemiologic prin aceste acţiuni activitatea şi starea de sănătate a persoanelor din aceste centre.

Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie.

loading...

Recomandări

Directorul OMS crede că poate peste un an să avem un vaccin împotriva COVID-19

Nu este sigur că oamenii de ştiinţă vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *