vineri , 22 octombrie 2021 11:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Trei noi cazuri de rujeolă înregistrate la Iași în ultima săptămână

80 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, numărul total de îmbolnăviri, de la declararea epidemiei, în septembrie 2016, urcând la 15.267, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Epidemia de rujeolă din România, cea mai gravă din Europa în acest moment, s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.

Cele 80 de noi cazuri s-au înregistrat în Prahova (54), Bihor (5), Buzău (5), Călărași (5), Iași (3), Neamț (3), Botoșani (2), Bacău, București și Suceava – câte un caz.

România are un proiect de lege a vaccinării care stă blocat de aproape un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morți, cea mai gravă din Europa. Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că „mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare”, proiectul aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să se informeze să fie amendați, obligativitatea asigurării în avans a unui stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în comunitatea respectivă.

Recomandări

Doi bebeluși de doar câteva zile, au ajuns în stare gravă la spital din cauza Covid

Un bebeluș în vârstă de 22 de zile, cu o formă severă de Covid-19 dar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *