Trei irakieni și un pakistanez, prinși când încercau să iasă ilegal din țară ascunși într-o autoutilitară

Date:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni irakieni şi un pakistanez, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

În data de 09.11.2018, în jurul orei 00.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, cetăţeanul român P.P., în vârstă de 41 de ani, conducând autoutilitara marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România.

Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autoutilitarei, în urma căruia au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, în spatele unui ATV şi a unor bagaje, patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că trei dintre ei sunt cetăţeni din Irak şi unul din Pakistan, au vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani şi sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

Cu privire la cele meţionate mai sus, şoferul a declarat că a îmbarcat persoanele dintr-o benzinărie din municipiul Arad, urmând să le transporte în Italia, unde urma să primească 200 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul român, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat față de cele patru persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...