miercuri , 26 februarie 2020 1:46 am
Iasi booked.net
-1°C

Trei căprioare braconate, descoperite de polițiști în mașina unor români, la Ungheni

Trei căprioare braconate, dintre care două vii, au fost descoperite de polițiștii de frontieră în mașina unor români, la Ungheni.

În data de 12 februarie a.c., în jurul orelor 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în localitatea Ungheni, județul Iași (pe malul drept al Prutului), un autoturism de teren marca Mitsubishi, în care se aflau două persoane, ambii cetăţeni români.

Polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului o căprioară care avea trei plăgi prin împuşcare şi o armă de vânătoare, iar în bena acoperită a autovehiculului alte două căprioare vii.

În cadrul primelor verificări poliţiştii de frontieră au stabilit ca arma de vânătoare şi  vânatul aparţin pasagerului autovehiculului, un cetăţean român  în vârstă de 49 de ani.

Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii persoanei în cauză şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Iaşi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate,  bărbatul  a prezentat, ca justificare pentru braconarea celor trei exemplare de căprior, trei autorizaţii de vânătoare emise pe numele altor persoane.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „braconaj”, arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei exemplare de căprior în valoare de 28 500 RON / 115 000 MDL au fost predate către AVPS Iaşi.

 

Recomandări

Țigări de contrabandă, confiscate de la doi bărbați din Târgu Frumos

Cei doi bărbați, în vârstă de 21, respectiv 44 de ani, ambii din Târgu Frumos, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *