joi , 20 ianuarie 2022 11:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Traverse și covoare BISERICEȘTI – Semnificația simbolului Vulturul bicefal

Modul de folosire al covoarelor bisericești s-a schimbat de-a lungul anilor, această schimbare fiind prezentă și în alte sectoare precum cele comerciale și domestice. Covoarele sunt căutate în lăcașele de cult datorită faptului că sunt flexibile și se folosesc și pentru unele activități desfășurate de comunitate.

Culori potrivite pentru covoare bisericești

Chiar dacă alegerea covoarelor bisericești poate părea unu lucru mai puțin important, calitatea și alegerea culorii depind în mod direct de bugetul alocat acestei achiziții. Alegerea covoarelor și traverselor bisericești se poate dovedi a fi o sarcină dificilă din cauza numeroaselor opinii, adesea în contradicție în legătură cu acest subiect. Însă, alegerea culorii potrivite pentru covoarele din lăcașul de cult poate completa interiorul și oferi un aer cald și primitor.

Există lăcașe de cult în care spațiile precum altarul și spațiile de ședere sunt delimitate de texturi diferite, de covoare cu modele diferite. Aceste covoare bisericești nu fac decât să unifice, să armonizeze aceste spații și, de ce nu, să atragă atenția asupra altarului. Un covor care acoperă podeaua complet nu are cum să facă diferența dintre aceste spații.

Covoare bisericești cu vultur bicefal

Covorul potrivit pentru fiecare biserică în parte se va alege în funcție de fiecare spațiu în parte, în funcție de fiecare construcție în parte. Spre exemplu, un motiv regăsit des pe covoarele din biserici este vulturul cu două capete. Vulturul este un simbol al monahismului. Mai exact, un monah trebuie să fie exact ca un vultur: să fie ager și să încerce să zboare pe culmi neatinse.

Vulturul bicefal este un simbol al puterii și al curajului. În ultimii ani, din ce în ce mai multe biserici aleg covoarele cu vultur bicefal de culoare grena sau albastru cu vulturul bicefal. Vulturul cu crucea în gheara dreaptă simbolizează autoritatea spirituală.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe biserici aleg să își înfrumusețeze interiorul cu ajutorul unor mochete biserici sau covoare în culori precum vișiniu sau grena, având în țesătura lor acest vultur bicefal.

Necesitatea covoarelor și traverselor bisericești

Pe lângă rolul evident de înfrumusețare a lăcașului de cult, covorul are o influență semnificativă asupra acusticii, aceasta din urmă este influențată în mod pozitiv.

Chiar dacă un covor de calitate pentru biserică are un preț mai ridicat, este o investiție care merită deoarece biserica se poate folosi de el ani la rând, mai ales că acolo traficul este destul de intens. Dacă bugetul este mai restrâns există și covoare ieftine pentru biserică, însă trebuie să știi că, în acest caz, culoarea este importantă. Această afirmație are legătură cu faptul ca culoarea potrivită este cea care face față petelor mai dificile.

 Este bine de știut că un magazin profesionist Startdecor.ro poate să vă ajute în alegerea modelului ideal pe baza unor fotografii cu lăcașul de cult. În cazul în care complexitatea lucrării este ridicată, consultantul se poate deplasa la fața locului. 

Recomandări

Incendiu la o gospodărie din municipiul Focșani

În această după amiază, cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *