miercuri , 23 iunie 2021 11:50 am
Iasi booked.net
-1°C

Transport alternativ pentru persoanele cu dizabilități din Iași

Nu mai puțin de 4,25 milioane de euro vor fi investiți pentru ca la Iași poată fi închiriate biciclete electrice și triciclete pentru persoanele în vârstă și cele cu dizabilități.

Licitații au fost anunțate iar firma câștigătoare va avea la dispoziție nouă luni de la semnarea contractului pentru a livra sistemul de bike sharing. Prin intermediul proiectului vor fi amenajate 50 de stații de îmbarcare și închiriere pentru biciclete (pe 62 de amplasamente) și vor fi cumpărate 813 de biciclete inteligente mecanice, 37 de biciclete inteligente electrice și 80 de triciclete pentru seniori și pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, proiectul presupune și implementarea unui sistem inteligent de mobilitate urbană alternativă, independent energetic utilizând biciclete inteligente, la care adaugă sisteme de andocare și terminale inteligente, cu posibilitatea închirierii cu ajutorul tuturor modalităților electronice, precum și pe baza cardurilor de acces. Obiectivele specifice ale proiectului sunt creșterea cu 3,8% a utilizării deplasărilor cu bicicleta și pietonale, respectiv reducerea emisiei gazelor cu efect de seră cu 1,4%, ambele până în anul 2023 (primul an după finalizarea implementării proiectului), față de scenariul „fără proiect”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, potrivit 7est.ro.

Finanțarea proiectului se face prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară IV „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. Valoarea totală a proiectului este de 22.226.523,64 lei (circa 4,63 milioane de euro), iar durata sa de implementare de 24 de luni.

Recomandări

INVESTIȚIE PERFORMANTĂ LA CARESPA CONSTRUCT S.R.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *