duminică , 16 iunie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Transplant de rinichi de la o persoană în moarte cerebrală, la un bărbat care se afla de zece ani pe lista de aşteptare

O echipă din cadrul Spitalului „C.I. Parhon“, din Iaşi, a efectuat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, un transplant renal de la o persoană în moarte cerebrală, la un bărbat care se afla de zece ani pe lista de aşteptare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I. Parhon”, dr. Ionuţn Nistor, a declarat, joi, că beneficiarul transplantului renal este un bărbat de 37 de ani, care, de la vârsta de 28 de ani, se afla pe lista de aşteptare. Donatoarea este o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bacău, care era în moarte cerebrală, scrie mediafax.ro.

„De aproape un deceniu, pacientul aştepta această intervenţie salvatoare. Făcea trei şedinţe de hemodializă pe săptămână. Pacientul se afla în evidenţa Centrului de Dializă a Spitalului Parhon din 2009. Acest pacient a avut şi durata cea mai mare pe lista de aşteptare. A mai fost chemat de trei ori până acum, dar au fost alţi pacienţi care aveau o compatibilitate mai bună decât el“, a spus dr. Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, transplantul a decurs fără probleme şi medicii speră ca, în scurt timp, să poată efectua transplanturi multiple şi la Iaşi.

Acesta este al doilea transplant din acest an, efectuat la Iaşi, de la o persoană aflată în moarte clinică.

Recomandări

Echipa filmului “Faci sau taci” a adunat peste 200 de spectatori

Diversitatea programului din a treia zi de festival SFR a adus la un loc nostalgici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *