marți , 11 decembrie 2018
Iasi booked.net
-1°C

„Transilvania″ şi „Moldova″ au ajuns în Armenia. Tarom a vândut singurele aeronave care au trecut Atlanticul

TAROM a vândut cele două avioane lung curier pe care le avea. „Transilvania″ şi „Moldova″, aşa cum au fost botezate, erau singurele aeronave TAROM care au zburat peste ocean până acum.

 

În ultimii doi ani, aeronavele au stat doar la sol, iar costurile de întreţinere erau uriaşe. Le-a cumpărat Armenia, pentru cinci milioane şi jumătate de dolari, bani care vor fi folosiţi de TAROM pentru extinderea flotei. „Moldova” a văzut pentru ultima dată România, iar „Transilvania” a ajuns deja la noua sa casă în Armenia. Sunt cele două aeronave AIRBUS A310 pentru care TAROM a încasat 5 milioane de jumătate de dolari.

Cele două aeronave au fost, până acum, cele mai mari din flota TAROM, cu peste 200 de locuri fiecare. Şi singurele care au zburat în Statele Unite şi în Asia. În plus, acest avion, numit Moldova, a fost şi prezidenţial. Au zburat cu el atât Klaus Iohannis, cât şi Traian Băsescu. Însă din septembrie 2006, ambele aeronave au stat în conservare. Potrivit celor de la Tarom, nu au mai putut zbura în Uniunea Europeană pentru că sunt prea zgomotoase. Asta nu înseamnă că nu au fost întreţinute.

Costurile au fost însă uriaşe. Lucrărilor de întreţinere pentru cele două aeronave, în doar jumătate de an, ajung la peste 9 milioane de USD. Iar pentru reluarea zborurilor, TAROM ar fi trebuit să plătească 26,5 milioane USD pentru următorii 2 ani.

Acum la fel ca pasagerii şi piloţii visează să plece iar din România direct peste Ocean. „Moldova″⁣ şi „Transilvania″⁣ au fost cumpărate în 1992, odată cu Muntenia, aeronava care s-a prăbuşit la Baloteşti, 3 ani mai târziu la doar câteva minute de la decolare.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

Flavius Stoican merge la victorie în meciul de la Botoşani (VIDEO)

Poli Iaşi nu-şi mai poate permite paşi greşiţi dacă vrea să mai păstreze şanse la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *