joi , 21 octombrie 2021 8:40 am
Iasi booked.net
-1°C

Tramvaiul „Iași-orașul meu”, noul proiect din cadrul programului „Iași – orașul tramvaielor pictate” (VIDEO)

Programul „Iași – orașul tramvaielor pictate” continuă cu cel de-al doisprezecelea mijloc de transport personalizat tematic. Numit „Iași, orașul meu”, noul proiect susține valorile orașului Iași, de ieri și de azi.

Ieri, în rondul din Târgu Cucu a avut loc prezentarea publică a mijlocului de transport personalizat. Coordonatorul programului, Silviu-Teodor Stanciu a explicat cum a fost aleasă tematica noului proiect.

„Compoziția grafică sugerează silueta unui jurnal de buzunar pe care sunt scrise citate sugestive despre orașul Iași, care aparțin personalităților venite în vizită de-a lungul timpului. Citatele surprind cele mai importante trăsături ale orașului, de la topografia colinară și estetica urbană, la viața culturală și spirituală a acestuia”, a punctat Silviu Teodor Stanciu.

Tramvaiul a fost personalizat de un grup de tineri, studenți și absolvenți ai Specializării Design, dar și ai Facultății de Arhitectură, coordonați de dr. designer Silviu Teodor-Stanciu. Salonul tramvaiului este deopotrivă personalizat, pe de o parte prin galeria „Doza de cultură” realizată de Atelier Spre și prin personalizarea spătarelor scaunelor de către studenții și cadrele didactice ale Specializării Arte Textile D.T. Iași din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design Iași.

Proiectul a fost realizat de Asociația TRAMCLUB Iași în parteneriat cu Compania de Transport Public Iasi, National Paints România – Fabrica de Vopsele, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Recomandări

VIDEO: Incendiu izbucnit la un autoturism din campusul Tudor Vladimirescu

Pompierii ieșeni au fost solicitați pentur stingerea unui incendiu la un autoturism parcat în campus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *