vineri , 21 ianuarie 2022 4:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tragedie aviatică în Rusia: avion în flăcări, cel puțin 41 de morți (VIDEO)

41 de persoane au murit în incendiul din avionul care a aterizat de urgență în Rusia a provocat numeroase victime. Conform unui nou bilanț anunțat duminică noapte, doar 37 de oameni au supraviețuit în avionul care a luat foc.

Comitetul de anchetă instituit după tragedia de pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova a anunțat ultimul bilanț.

Conform bilanțului, mai mult de jumătate dintre cei aflați la bordul avionului companiei Aeroflot au murit, adică 41 de victime.

”Așa cum am anunțat anterior, la bordul avionului, cursă Moscova – Murmansk, erau 78 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Conform datelor actualizate ale anchetatorilor, 37 de oameni au supraviețuit”, a transmis anchetatorul Svetlana Petrenko.

Inițial, presa rusă a anunțat, imediat după incident, că este vorba despre unul sau doi morți, iar apoi bilanțul a crescut la 13 decedați și 18 răniți.

Ce s-a întâmplat cu avionul

Avionul Suhoi Superjet 100 a decolat din Moscova cu destinația Murmansk. A făcut însă cale întoarsă în momentul în care piloții au semnalat o problemă gravă la bord.

Aeronava a aterizat în flăcări pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. O înregistrare video dramatică arată momentul în care avionul a atins pista, cu partea din spate mistuită de foc.

Ren TV citează surse care spun că, în momentul în care aeronava a atins pista, trenul de aterizare a cedat, agravând situația. Avionul ar fi lovit de două ori pista, inclusiv cu rezervorul de combustibil, iar impactul a provocat un incendiu, care s-a extins imediat.

Recomandări

Aeroportul Internațional Iași, al doilea aeroport regional din România, după traficul anual de pasageri

PREMIERĂ: Aeroportul Internațional Iași, al doilea aeroport regional din România, după traficul anual de pasageri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *