marți , 18 mai 2021 6:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Traficul din zona Podului Cicoarei va fi fluidizat! Patru benzi de circulație rutiere plus trotuare și zone de siguranță

În vederea fluidizării traficului în zona Podului Cicoarei prin supralărgirea stradelei Sofia Nădejde, municipalitatea a propus Consiliului Local aprobarea unui schimb imobiliar în echivalență valorică. Proiectul a fost votat de aleșii locali în ședința ordinară din 28 februarie 2020.

Mai exact, a fost făcut un schimb valoric între un teren în suprafață de 2.177 mp situat în str. Cicoarei și a altuia de 863 de mp aflat în stradela Sofia Nădejde, cu terenul amplasat în str. Cicoarei, în suprafață de 3.414,15 mp.

Pentru municipalitate acest schimb de terenuri este necesar în scopul modernizării stradelei Sofia Nădejde, cu efect asupra fluidizării traficului din str. Cicoarei spre spitalul Arcadia, creându-se premisele lărgirii arterei respective cu până la patru benzi de circulație rutiere plus trotuare și zone de siguranță pentru rețelele edilitare din zonă.

Lucrările la podul peste Bahlui leagă zona Cicoarei de cartierul Alexandru cel Bun s-au finalizat la sfârșitul anului trecut, după nouă luni de lucrări.

Compania care a executat lucrările este Geiger Transilvania SRL în cadrul unui contract în valoare de 7,74 milioane de lei.

Podul este construit din beton armat și are o lungimea total de 60,7 metri și trei deschideri de 14,15 metri, 26,30 metri și 14,15 metri. Partea carosabilă a podului este compusă din patru benzi de 3,70 metri fiecare, mărginită de trotuare stânga – dreapta cu lățimea de 1,50 metri. Suprastructura podului este realizată din 14 grinzi prefabricate din beton precomprimat.

Recomandări

Un bărbat din Iași este acuzat de trafic de etnobotanice

Un individ acuzat de trafic cu etnobotanice a fost pus în libertate ieri de magistrații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *