marți , 21 septembrie 2021 11:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Mare

Credincioșii trebuie să se roage în Sâmbăta Mare, rememorează patimile suferite de Mântuitorul Iisus Hristos și se pregătesc pentru noaptea de Înviere, de unde vor lua lumină, un eveniment extrem de important.

Tradiția spune că această zi este ultima în care trebuie să ne pregătim pentru Paște, astfel că gospodinele trebuie să pună la punct curățenia din casă și să termine de făcut preparatele pentru masa de sărbătoare.

De asemenea, tradiția spune că nu este bine să dormi în Sâmbăta Mare, pentru că atunci când se deschid cerurile, Domnul poate să vadă în interiorul ființelor, iar dorințele pe care ți le pui se vor îndeplini.

Resturile și oasele rămase după tăierea mielului se îngroapă la rădăcina unui măr sau păr sănătos, pentru ca toți membrii familiei să fie sănătoși pe parcursul anului, să fie feriți de boli.

Se spune că femeile trebuie să aibă cel puțin o cămașă nouă de Paști, iar bărbații o pălărie nouă. Este ultima zi în care se îmbracă haine de doliu, care vor fi schimbate cu unele noi în ziua Învierii Domnului.

Trebuie să fii precaut în drumul spre slujba de Înviere. Dacă te împiedici, tradiția spune că vei avea un an destul de greu și plin de obstacole. Când se trag clopotele la slujba de Înviere este bine să ai un fier între dinți, ca să fii ferit de durerile de măsele tot anul.

Ouăle de Paște te apără de ghinioane iar coaja lor poate apăra vitele de deochi, dacă este îngropată în Pământ. Se spune că fetele nemăritate care păstrează cojile grăbesc căsătoria.

Recomandări

Scandal și bătaie la alegerile de la Timișoara

Scandal cu îmbrânceli și acuzații, în fața clădirii în care se derulează astăzi alegerile pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *