TRADIȚII și obiceiuri de Sfântul ANDREI! Ce trebuie să faci pentru a-ți visa URSITUL

Date:

Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.

Sfântul Andrei s-a născut în Betsaida Galileia și este fratele lui Simon Petru. La fel ca fratele său, acesta a fost pescar, devenind ulterior ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul. Se spune că acesta a fost primul care a propovăduit Evanghelia în Turcia, Macedonia, Crimeea și Sciția, cunoscută astăzi drept Dobrogea. Se spune că în Dobrogea, Apostolul s-a adăpostit într-o peșteră, care a fost sfințită de episcopul Chesarie Păunescu al Dunării de Jos.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

La fel ca multe alte sărbători, noaptea de Sfântul Andrei vine cu multe tradiții și obiceiuri printre români. În multe zone din țara noastră, se spune că tărâmul spiritelor rele se deschide în această noapte, iar strigoii ies să aducă greutăți în viețile oamenilor. Se spune că aceștia pot fi îndepărtați cu ajutorul ghirlandelor de usturoi care sunt așezate de gospodine la ușile caselor.

Tot în această noapte, femeile din întreaga țară își pot visa ursitul. Acestea pot pune busuioc sub pernă pentru a afla cine este alesul inimii lor. O altă tradiție spune că oamenii care vor pune grâu la încolțit pot afla cum vor fi recoltele în anul următor. Descoperă care sunt cele mai cunoscute tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei.

Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul

Sunt multe tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei, însă multe dintre ele te pot ajuta în viața amoroasă. Se spune că fetele care vor să-și viseze ursitul trebuie să pună un fir de busuioc sub pernă. În acest mod, fetele vor afla care bărbat le este predestinat.

Se mai spune că pentru a-l visa pe cel ales fetele trebuie să stea goale între două oglinzi cu o lumânare aprinsă în mână. În acest fel, la miezul nopții. Se spune că oglinda din spatele fetei îi va arăta acesteia viitorul și chipul celui ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...

O persoană a rămas încarcerată după un accident rutier în localitatea Vama

Accident rutier pe raza localității Vama, județul Suceava. Intervin...