luni , 29 noiembrie 2021 2:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Toxiinfecţie alimentară înainte şi după meciul cu Dinamo. Poli Iaşi a fost la un pas de a cere amânarea meciului!

Poli Iaşi a fost la un pas de a cere amânarea meciului cu Dinamo, disputat miercuri seară, în „Ştefan cel Mare”, şi încheiat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 12-a a play-out-ului Ligii 1 Betano.

Mai mulţi jucători din lotul deplasat de Flavius Stoican în Capitală pentru meciurile cu Dinamo şi Concordia Chiajna, precum şi trei membri ai staffului au suferit o toxiinfecţie alimentară manifestată prin stări de vomă şi diaree înainte şi după meciul din ”Groapă”, scrie prosport.ro.

Norocul ieşenilor a fost acela că majoritatea jucătorilor au acuzat aceste dureri la stomac după meci, în cursul nopţii, şi nu înainte. În acest caz, ieşenii ar fi fost îndreptăţiţi să solicite amânarea întâlnirii, dacă ar fi avut mai mulţi fotbalişti în imposibilitatea de a intra pe teren.

De la ce a plecat totul?

Conform preşedintelui executiv Adrian Ambrosie, care şi el s-a simţit rău după meci, jucătorii şi stafful au acuzat probleme după ce au luat masa de prânz la restaurantul hotelului de la Snagov la care echipa stă de fiecare dată când joacă în Bucureşti sau în apropiere.

”Nu ştiu de la ce să fie, probabil de la carnea de pui. Din ce mi-am dat seama, cei care au mâncat pui au avut probleme. Am discutat şi cu conducerea, nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat. Cei de acolo ne-au arătat termenele de garanţie la produse”, a declarat, pentru ProSport, preşedintele Adrian Ambrosie.

Oficialul clubului din Copou a preciat că nu mai puţin de şapte jucători şi trei membri ai staffului au acuzat probleme digestive în cursul zilei de miercuri. Dintre aceştia, doar trei dintre ei s-au simţit rău înainte de meci, restul în cursul nopţii. În plus, doi dintre titulari – Cioinac şi Rusu, au fost înlocuiţi în ultimul moment, înainte de începerea partidei, iar al treilea – Qaka, a fost scos de pe teren după doar 36 de minute.

”Cioinac şi Rusu au fost anunţaţi titulari, dar nu au putut intra pe teren. Li s-a făcut rău în drum spre stadion, în autocar şi au vomitat. Când au ieşit la încălzire erau albi ca varul la faţă şi medicii au decis ca ambii jucători să nu intre pe teren. Qaka a intrat titular, dar în prima repriză i s-a făcut rău pe teren şi a cerut schimbare din acelaşi motiv. Stări de rău au mai acuzat şi trei membri ai staffului, antrenorul secund Adrian Kerezsy, antrenorul cu portarii Benone Dohot şi magazionerul Gheorghiţă Ungheanu. După meci, în cursul nopţii au mai avut probleme şi Gardoş, Bosoi, Nascimento şi Chelaru. La ei s-a manifestat mai târziu, prin vomă, stări de greaţă, diaree”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Regim cu orez fiert şi pâine prăjită

Conform oficialului ieşean, jucătorii cu probleme şi stafful au fost ţinuţi sub observaţie de către stafful medical. ”Medicul echipei le-a dat pastile, jucătorii au fost trecuţi pe regim, cu orez fiert şi pâine prăjită, iar acum starea lor s-a ameliorat. Nu se pune problema să solicităm amânarea meciului cu Chiajna, pentru că jucătorii sunt bine acum. Stau şi mă întreb ce se întâmpla dacă apăreau problemele înainte de meci la toţi jucătorii sau chiar în timp partidei, aşa cum s-a întâmplat cu Qaka. Vreau pe această cale să-i felicit pe jucători pentru modul cum au jucat, în ciuda problemelor şi pentru faptul că au caracter. Au strâns din dinţi şi au dat totul pentru a obţine un rezultat cu Dinamo, deşi au acuat probleme”, a mai spus Ambrosie.

Recomandări

Roata panoramică a fost montată la Iași

În centrul orașului, lângă primărie, Teatrul Național și mitropolie, municipalitatea a instalat o roată înaltă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *