luni , 18 octombrie 2021 12:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tot mai mulţi şoferi rămân fără permis. Află care sunt cauzele.

În perioada 1 februarie -3 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vizând creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

 În cadrul acțiunii au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 153.070 de lei, dintre care 177 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 209 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

 Exemple:

 1. Un bărbat, de 31 de ani,din mun. Iaşi, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, pe DN 28, în afara localității Lețcani, cu viteza de 127 km/h control radar, sector de drum limitat la 70 km/h.

 2. Un bărbat, de 49 de ani, din comuna Tomești, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, pe DN 24, în localitatea Poieni, cu viteza de 106 km/h control radar, sector de drum limitat la 50 km/h.

Recomandări

Cercetat pentru refuz de recoltare probe biologice 

Polițiștii Secției 1 Poliție Iasi efectuează cercetări intr-un dosar penal intr-un dosar penal întocmit sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *