joi , 24 iunie 2021 3:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tot mai mulți șoferi, prinși băuți la volan pe străzile din Iași

Zeci de ieșeni au rămas fără permisele de conducere în numai câteva ore!

Pe de altă parte, tot mai mulți șoferi sunt prinși băuți la volan! Zilele trecute, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 65 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru situații de urgență 112. Au fost date peste 260 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 10 infracțiuni, potrivit BZI.

Au fost organizate 11 acțiuni și s-a intervenit la 66 de incidente, dintre care 55 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 11 infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 269 de amenzi, în cuantum de 95.855 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 de permise și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins un bărbat în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Iași, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă”, au adăugat polițiștii ieșeni.

Conform acestora, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit recent, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani. Întrucât acesta mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În plus, agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 17 martie 2021, un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism în comuna Rediu, fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au subliniat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat în oraș, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 47 de amenzi, în valoare totală de 23.055 de lei, dintre care 9 pentru neacordarea priorității de trecere a unor vehicule, 5 pentru neacordare a priorității de trecere pietonilor și 33 pentru alte abateri.

Au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. De exemplu, un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism în municipiului Iași, nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor care circulau pe drumul prioritar”, au încheiat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași, potrivit sursei citate.

Recomandări

Alertă cu bombă în zona Gării din Iași

Acum câteva momente Inspectoratul de Poliție Județean Iași a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *