vineri , 23 octombrie 2020 8:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Tot ce trebuie să știi despre călcarea hainelor cu un fier de călcat vertical

Dacă te-ai săturat să ai de-a face cu haine necălcate și fie nu ai un fier de călcat, fie nu îl folosești niciodată pe al tău, deoarece întregul proces necesită prea mult spațiu și efort, s-ar putea să îți dorești să treci la un fier de călcat vertical.

Aburirea hainelor cu un fier de călcat vertical este o modalitate eficientă de a elimina ridurile din aproape orice țesătură, ai nevoie de mai puțin spațiu pentru a utiliza un fier de călcat vertical (mai ales dacă utilizezi un fier de călcat vertical portabil) și procesul necesită mai puțin timp și efort decât călcarea tradițională a hainelor. În plus, există o mulțime de alte beneficii – chiar și legate de sănătate! – ale aburului, pe care nu le poți obține prin utilizarea unui fier de călcat tradițional.

Iată tot ce trebuie să știți despre călcarea articolelor de îmbrăcăminte cu un fier de călcat vertical – de la modul în care funcționează până la sfaturi pentru o călcare eficientă.

Cum funcționează

Probabil ai auzit sau poate chiar ai încercat acest truc: dacă hainele tale se mototolesc în timp ce călătorești le poți netezi agățându-le în baie în timp ce faci un duș fierbinte. Folosirea unui fier de călcat vertical este ca o versiune mult mai eficientă și mai eficientă a acestui truc.

Singurul lucru de care ai nevoie pentru a folosi un fier de călcat vertical este puțină apă – doar umple rezervorul cu apă, fixează totul în loc, conectează fierul de călcat și lasă-l să se încălzească. Odată încălzit, pur și simplu trece fierul peste îmbrăcămintea pe care vrei să o calci cu o mișcare de sus în jos (asigură-te că articolul de îmbrăcăminte este atârnat), doar apăsând pe un buton pentru a elibera abur, iar aburul va netezi ridurile. Când ai terminat, hainele tale vor se vor simți puțin umede, așa că lasă-le să se usuce înainte de a le îmbrăca.

De ce este mai bun

Aburirea hainelor cu un fier de călcat vertical nu numai că elimină ridurile, ci și ucide bacteriile cauzatoare de miros, menținând hainele proaspete între spălări, lucru perfect pentru articolele pe care nu le poți spăla frecvent (sau deloc) sau care necesită exclusiv curățare uscată. De asemenea, aburirea funcționează pentru draperii, tapițerie, saltele, perne, covoare și multe altele, astfel încât poți folosi un fier de călcat vertical mai mult decât pentru a netezi cutele de pe haine. Împreună cu uciderea bacteriilor, aburirea îndepărtează și alergenii și acarienii, dar și praful, deoarece aburirea folosește doar apă și nu are detergenți sau alte substanțe chimice, așa că nu va polua nici aerul.

Spațiul este, de asemenea, un factor: atunci când calci cu un fier de călcat tradițional ai nevoie de o masă de călcat sau de un alt spațiu pe care să poți netezi în siguranță hainele. În schimb, cu un fier de călcat vertical, îți poți aburi cu ușurință hainele oriunde le poți atârna și tot ce ai nevoie este abur, adică apă.

De ce ai nevoie dacă ești mereu pe drumuri

Un fier de călcat vertical este adesea recomandat, marketat și vândut ca un fier de călcat de călătorie. Un astfel de fier de călcat este ușor, portabil și convenabil de utilizat și nu necesită o masă de călcat ca un fier de călcat tradițional, așadar este ușor de folosit oriunde te-ai afla și ușor de înghesuit într-un bagaj.

Vei avea nevoie de un fier de călcat vertical dacă: calci în mod regulat câte un singur articol de îmbrăcăminte (și, de obicei, te grăbești), vrei  un fier de călcat ușor pentru a călca hainele atunci când călătorești, găsești fiarele de călcat tradiționale și mesele de călcat greu de utilizat, ai o mulțime de haine delicate și greu de călcat.

Sfaturi și trucuri pentru călcatul hainelor cu un fier de călcat vertical

Țesăturile ideale pentru aburire? Lână, amestecuri de lână, țesături sintetice asemănătoare lânii, cașmir, mătase, amestecuri de mătase și alte delicatese.

Țesături de evitat: piele de căprioară, jachete cerate și orice material plastic: acestea s-ar putea topi.

Aburește mai întâi orice fel de căptușeală și aburește întotdeauna articolele vestimentare de sus în jos.

Nu încerca să aburești nimic în timp ce îl porți.

Este un fier de călcat vertical potrivit pentru mine?

Nu te lăsa influențat de hype-ul de marketing: un fier de călcat vertical nu va fi soluția potrivită pentru toată lumea. Și mai ales nu va fi soluția potrivită pentru tine dacă ești o persoană care calcă multe haine deodată, pentru ea însăși sau pentru o familie numeroasă, sau dacă ești una din persoanele căreia pur și simplu îi place să calce haine. Poți alege un fier de călcat vertical și doar ca să suplinești fierul de călcat tradițional pe care îl deții deja, ca să îl iei cu tine în călătorii sau ca să calci doar haine delicate, perdele sau alte articole vestimentare potrivite pentru abur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *