marți , 23 iulie 2019 3:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

TOPUL oraşelor unde apartamentele s-au scumpit cel mai mult în luna septembrie. Pe ce loc se află Iașul

Preţurile apartamentelor noi au crescut în septembrie, după perioada liniştită din vară, marile oraşe înregistrând majorări de până la 1,3%, pe primul loc situându-se Capitala, informează imobiliare.ro.

Capitala se situează pe primul loc în clasamentul lunar al creşterilor de preţ, cu 1,3% în septembrie, ajungând la 1.319 euro pe metru pătrat util, faţă de 1.302 euro pe metru pătrat util la sfârşitul lui august. Apartamentele vechi s-au ieftinit în acest răstimp cu 0,7% (de la 1.231 la 1.222 de euro pe metru pătrat.

În Iaşi preţul mediu solicitat pentru toate apartamentele disponibile pe piaţă, indiferent de anul de construcţie, a cunoscut doar o variaţie uşoară în septembrie – este vorba despre un plus de 0,1%, de la 1.045 la 1.046 de euro pe metru pătrat util. Această aparentă stagnare ascunde, însă, evoluţii importante pe cele două segmente de piaţă analizate: locuinţele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 2,5% (de la 1.019 la 994 de euro pe metru pătrat util), iar cele nou-construite s-au scumpit cu 0,8% (de la 1.059 la 1.067 de euro pe metru pătrat util).

Recomandări

Parcare subterană în Piaţa Naţiunii din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”

Primăria Municipiului Iaşi continuă demersurile pentru descongestionarea circulaţiei rutiere în zona centrală a oraşului, anunță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *