joi , 28 ianuarie 2021 10:19 am
Iasi booked.net
-1°C

Top rușinos: Iașul, lider la branșări ilegale de energie electrică

Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – iunie, 914 cazuri de consum fraudulos, 458 dintre acestea fiind în sistemul de distribuție a gazelor naturale și circa 456 în rețeaua de energie electrică.

Cele mai multe cazuri de bransari ilegale la reteaua de energie electrica sunt in judetul Iasi in timp ce, clujenii conduc in topul consumului fraudulos de gaze naturale. În toate cele 914 de cazuri au fost găsite improvizații realizate de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale.

Legăturile slabe sau neizolate între cabluri ori racordurile strînse cu sârmă la instalațiile de gaze naturale au pus în pericol atât copiii, cât și adulții care locuiau sau tranzitau zonele respective. Au fost descoperite izolații arse la cabluri sau legături neetanșe la instalațiile de gaze naturale, toate acestea fiind potențiale cauze generatoare de incendii într-un timp foarte scurt, de câteva secunde și cu urmări greu de imaginat.

Intervenţiile ilegale afectează totodată şi consumatorii oneşti, prin întreruperea alimentării cu energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, reducerea calității serviciilor de distribuție energie electrică și gaze naturale şi duc implicit, la creşterea unor cheltuieli.

Cele peste 900 de cazuri de consum fraudulos au cauzat companiei Delgaz Grid pierderi de 6,5 milioane de lei, în primele șase luni ale anului. În toate aceste cazuri au fost iniţiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în acelaşi timp şi plângeri penale, pentru aflarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor

Recomandări

SC DelGaz Grid SA solicită municipalității îndepărtarea materialelor electorale de pe stâlpii de electricitate

Printr-o adresă oficială trimisă luni, 3 august, SC DelGaz Grid SA a înștiințat Primăria Municipiului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *