joi , 23 septembrie 2021 5:25 pm
Iasi booked.net
-1°C

Toader anunță că îi trimite lui Iohannis documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr de la Parchetul General

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că joi, 27 decembrie, îi va trimite președintelui Klaus Iohannis documentele pentru a filnaliza procedura de revocare a lui Augustin Lazăr de la Parchetul General. De asemenea, el a anunțat că revine cu cele cinci propuneri de numire la vârful parchetelor, între care procurorul Adina Florea la DNA. Președintele poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției.

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. (…) În opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. (…) Pe 27, repet, trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui”, a declarat Tudorel Toader, duminică seară, la Antena 3.

De asemenea, ministrul Justiției a anunțat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din Parchetul General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.

„Trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverinţa de la CNSAS. (…) Nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris”, a spus ministrul Justiţiei.

El a precizat că printre cei cinci se numără şi Adina Florea, propunerea pentru funcţia de procuror- şef al DNA.

Recomandări

UAIC face demersuri pentru înființarea unei Extensiuni la Orhei

O delegație a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), reprezentată de prof. univ dr.  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *