joi , 15 aprilie 2021 7:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Tinerii Ortodocşi români din Irlanda organizează un festival dedicat tradiţiilor populare

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi NEPSIS din Irlanda organizează în perioada 14-15 septembrie 2019, la Dublin, un festivat dedicat tradiţiilor româneşti.

„Obiectivul general al acestui proiect este de a reînvia şi de a promova interesul pentru tradiţiile româneşti prin formarea unei echipe de tineri cu iniţiativă, care îşi cunosc rădăcinile şi pot crea la rândul lor proiecte şi iniţia un dialog intercultural în cadrul comunităţii româneşti din Irlanda”.

„Prin tematica aleasa: Tinereţe, feciorie, căsătorie dorim să oferim tinerilor o claritate a viziunii legate de maturizare ajutându-i să descopere abilitaţi şi instrumente ce pot să îi ajute pe viitor”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Cristian Nistor, reprezentantul Nepsis Irlanda.

„Festivalul NEPSIS de tradiţii româneşti” se va desfăşura la Centrul Cultural Sfântul Ioan Botezătorul din capitala Irlandei.

Potrivit basilica.ro, invitatul principal al evenimentului este Iuliana Mateescu, preşedintele Asociaţiei „Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti“, alături de echipa meşterilor populari Daniel şi Daniela Leş de la Casa Olarului din Baia Sprie, Maramureş.

Programul festivalului include participarea la Sfânta Liturghie, expoziţii, un concert de muzică populară însoţit de dansuri şi anumite tradiţii de nuntă, ateliere care au scop redescoperirea meşteşugurilor şi a portului tradiţional românesc.

„Din acestea amintim: atelier de pictură pe linguri de lemn, atelier de ţesut covoraşe şi salbe din mărgele, atelier de muzică populară şi atelier de pictură icoane pe sticlă”.

Recomandări

Cursă externă nouă disponibilă din Iași

Ieșenii vor avea o nouă cursă externă la sfârșitul acestei luni. O companie din Republica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *