duminică , 26 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Țigări de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, în două autoturisme, aproximativ 40.000 de țigarete ce urmau a fi comercializate.

*În data de 31 iulie a.c., începând cu ora 16.00, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Biroului Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere și a Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanșat o acțiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona unei piețe agroalimentare din Iași.

Astfel, pe timpul misiunii, colegii noştri au oprit în trafic pentru control, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Ionel C., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judetului Bistriţa Năsăud.

La controlul efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au observat pe bancheta din spate o cutie voluminoasă şi două genţi, motiv pentru care au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control porbagajul autoturismului. În urma vizualizării portbagajului, au fost observate mai multe cutii şi genţi pline, despre care bărbatul a declarat că sunt pline cu ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

În vederea continuării cercetărilor, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 24.800 de ţigarete (1.240 pachete), diferite mărci.

La cercetări, bărbatul a declarat că achiziţionat ţigaretele din zona unei piețe agroalimentare din municipiul Iași, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, plătindu-i suma de 5.000 lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de țigarete, în valoare de 13.119 de lei, şi autoturismul în valoare de 13.860 de lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Recomandări

Află unde poți vota duminică, 26 mai!

Primăria Municipiului Iași aduce la cunoștința cetățenilor cu drept de vot din Municipiul Iași faptul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *