sâmbătă , 31 octombrie 2020 6:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Testare la nivel național pentru coronavirus, după 1 iunie

Nelu Tătaru a anunțat o testare la nivel național pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a coronavirusului.

Aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie. Nelu Tătaru a precizat că poate fi o testare doar pentru anticorpi, adică se vor folosi teste serologice, sau o testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent.

Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde de cum o solicităm. Dacă o solicităm doar din teste serologice sau o dublăm și cu cele moleculare. În funcție și de cazuri, pe zone de focar mar, pe zone de focar mic. O să testăm voluntarii, dar voluntarii pe care îi căutam în anumite focare.”, a explicat ministrul.

Recomandări

Ministrul Sănătății, mesaj pentru protestatarii de la Sfânta Parascheva: „Să adaptăm acest pelerinaj la pandemie şi nu pandemia la pelerinaj”!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj către persoanele nemulţumite că nu se mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *