Testare inițială standardizată pentru elevii din județul Iași

Date:

Teste standardizate pentru 10 discipline vor fi date tuturor elevilor din județul Iași, a anunțat Inspectoratul Județean Iași.

Reprezentanții ISJ au explicat că este vorba despre teste unice care vor fi aplicate timp de două săptămâni, câte un test pentru o disciplină în fiecare zi.

Inspectorul școlar general Luciana Antoci a declarat că „am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem”. Aceasta a a mai spus că notele nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevii vor dori acest lucru, dar că „e vorba de doar despre o cuantificare de etapă a nivelului lor de învățare”.

Luciana Antoci, inspectorul școlar general: „La nivelul județului Iași, pentru că suntem după un an și jumătate de criza sanitară și de învățare în formule care mai de care mai variate – online, la distanță, prin pachete educaționale – am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem. Motiv pentru care, începând cu a doua săptămână din acest semestru, vor fi aplicate teste unice standardizate pentru disciplinele de studiu în toate școlile din județ”.

În județul Iași sunt circa 13.000 de elevi, a precizat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...