Testare inițială standardizată pentru elevii din județul Iași

Date:

Teste standardizate pentru 10 discipline vor fi date tuturor elevilor din județul Iași, a anunțat Inspectoratul Județean Iași.

Reprezentanții ISJ au explicat că este vorba despre teste unice care vor fi aplicate timp de două săptămâni, câte un test pentru o disciplină în fiecare zi.

Inspectorul școlar general Luciana Antoci a declarat că „am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem”. Aceasta a a mai spus că notele nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevii vor dori acest lucru, dar că „e vorba de doar despre o cuantificare de etapă a nivelului lor de învățare”.

Luciana Antoci, inspectorul școlar general: „La nivelul județului Iași, pentru că suntem după un an și jumătate de criza sanitară și de învățare în formule care mai de care mai variate – online, la distanță, prin pachete educaționale – am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem. Motiv pentru care, începând cu a doua săptămână din acest semestru, vor fi aplicate teste unice standardizate pentru disciplinele de studiu în toate școlile din județ”.

În județul Iași sunt circa 13.000 de elevi, a precizat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Horia Constantinescu, şeful ANPC, răspuns la acuzaţiile lui Pescobar: ”Nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită!”

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),...

Noi investiții pentru turismul balnear, la Iași

Pacienții care vin pentru tratament în Stațiunea Nicolina au...

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași

Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă...

Calitatea aerului în Județul Iași în luna august 2023

În luna august 2023, monitorizarea calității aerului de către...