Tescovina – Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

Date:

Boasca sau tescovina, cum i se mai spune în popor, are beneficii de care puțini știu. Conform oamenilor de stiinta, cea mai mare mare cantitate resveratrol se afla in coaja si samburii strugurilor rosii sau negri, adica in tescovină, potrivit realitatea.net.

Tescovina, căreia în popor i se mai spune și boască sau boștină, reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi și coji de struguri rămase după prepararea vinului. De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul. Conform oamenilor de stiinta, cea mai mare mare cantitate resveratrol se afla in coaja si samburii strugurilor rosii sau negri, adica in tescovină.

– 20g de tescovina uscată

– 100ml de alcool alimentar de 70 de grade

Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri, recoltaţi din hibrizii producători, având în vedere că aceştia sunt mai rezistenţi la boli şi la dău­nători şi nu sunt necesare, în timpul vegetaţiei, trata­mente fitosanitare pentru combaterea acestora, că la soiurile nobile, deoarece aceste fungicide şi pesticide au remanenţă (rămân) în coajă strugurilor, scrie stiripesurse.ro

La circa o săptămâna de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovina

Se obține o treime de tescovina și restul must. Pentru a o usca, tescovina se întinde într-un strat subțire într-o camera bine aerisită. Pentru deshidratarea completă ai nevoie de două -trei săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părțile. Este gata când rămășițele arată că niște fructe confiate. La final, se trece printr-o sită mare pentru a înlătura smaburii. Pulberea astfel obținută se păstrează în săculeți de pânză.

Cum se prepară tinctura de tescovină

Pentru a prepară tinctura, tescovina se pune într-o borcan și pestea ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet și se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest timp, se strecoară și se mai lasă la limezit 6 zile în frigider. După decantare, se mai strecoară încă o dată și se păstrează în sticluțe mici.

Mod de administrare

Se iau 20-30 de picături de tinctura de tescovina, de două-trei ori pe zi, înainte de mese. Acestea trebuie diluate cu puțină apă. Tratamentul durează două-trei săptămâni și se poate relua după o săptămâna de pauză.

Beneficii tescovină

Consumul de tescovină stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. În cazul bolnavilor de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase.

– previne cancerul și formarea tumorilor

– ne protejează de bolile cronice

– încetinește procesul de imbratranire și apariția bolilor bătrâneții

– întărește vederea

– reglează colesterolul

– previne accidentul vascular

– lupta împotriva osteoporozei și reumatismului

– stimulează sistemul imunitar să atace celulele tumorale

– la bolnavii de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase

– energizează organismul

– fluidizează sângele

– previne formarea cheagurilor de sânge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Curse regulate spre AEROPORT și înapoi în ORAȘ cu autobuzul 50

Dacă aveți programate călătorii cu avionul, nu uitați că...

RAFILA, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt BANI la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni,...

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...