joi , 15 aprilie 2021 8:24 am
Iasi booked.net
-1°C

Teodorovici, despre deficitul bugetar

Eugen Teodorovici a făcut vineri primele precizări publice legat de situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar.

Ministrul Finanțelor spune că Executivul nu va renunţa la programele sociale, cum este ″Cornul şi laptele″, dar a refuzat să dea detalii despre impozitarea progresivă a pensiilor speciale, o măsură despre care social-democraţii ar fi discutat în cerc restrâns.

Într-un fel mă bucur că a ajuns şi în spaţiul public ceea ce noi am discutat între noi, la nivel politic, în partid era vorba de un set de măsuri.″, a declarat Teodorovici.

În urmă cu două zile, ,ministrul vorbea despre un deficit bugetar de 11 miliarde de lei. Se spunea atunci că 7 miliarde de lei ar putea fi aduse prin tăierea unor programe precum ″Cornul şi laptele″, sau prin reducerea cheltuielilor din instituţiile de stat. S-a vorbit şi despre impozitarea progresivă a pensiilor speciale, cu până la 80%, cifrele fiin amețitoare. Datele oficiale arată că 9.303 de foşti magistraţi, grefieri, aviatori, diplomaţi, funcţionari publici din Parlament şi inspectori ai Curţii de Conturi primesc pensii special, astfel 4.000 de personae încasează peste 10.000 de lei lunar

De menționat faptul că în primele cinci luni ale anului, statul a cheltuit cu aproape 15 miliarde de lei mai mult decât a încasat.

1 iulie, prima rectificare. Atunci vom vedea care sunt sumele pe care le putem reloca, să spunem, raloca între instituţii, acolo unde lucrurile poate nu au mers cum ne-am dorit cu toţii.”, susține ministrul.

Estimările economiştilor arată ca statul ar putea ajunge să cheltuiască cu peste 30 de miliarde de lei mai mult decât ar obţine din venituri.

Recomandări

Voiculescu a participat la o conferință de presă fără mască

În timp ce oamenii sunt sancționați dacă se plimbă pe stradă fără să poarte mască …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *