luni , 24 februarie 2020 6:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. Tăriceanu: “Acest vot nu va rămâne fără urmări”

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, președinte al Senatului, cu 73 de voturi. Candidata Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a primit 59 de voturi. Imediat după anunțarea rezultatelor, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va face o sesizare la Curtea Constituțională. “Acest vot nu va rămâne fără urmări”, a spus liderul ALDE.

E o bătălie pe care din punctul meu de vedere a pierdut-o PSD. Ați pierdut șefia Senatului pentru un om din alt grup parlamentar. Mă bucur că putem spune ferm că partidele de opoziție au dat dovadă de coerență, de coeziune și au făcut un prim pas pentru succesul moțiunii de cenzură”, a anunțat Alina Gorghiu.

Candidatura lui Teodor Meleșcanu la preşedinţia Senatului din partea PSD a fost contestată de reprezentanții ALDE şi PNL, care au susținut în plen că se încalcă regulamentul forului legislativ, care prevede că fiecare grup are dreptul la o singură nominalizare, iar ALDE a avut propria propunere.

“Voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului. Am servit ţara şi poporul, nu politicienii de moment. Sunt membru al grupului ALDE”, a declarat Teodor Meleșcanu, noul președinte al Senatului.

Recomandări

Profu’ de Agrotehnică de la USAMV, singurul candidat pentru funcţia de rector al Universității

Profesor Universitar dr. ing. Gerard Jităreanu și-a depus dosarul de candidatură la funcția de rector …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *