marți , 30 noiembrie 2021 6:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tentativă de înșelăciune sub sigla Poștei Române

În ultima perioadă, o parte din clienții Poștei Române au primit e-mailuri înșelătoare în care sunt înștiințați că au primit un colet și sunt îndemnați să acceseze link-uri ce trimit spre pagini web false, care cuprind o clonă a website-ului Poștei Române.

Utilizatorii, convinși că se află pe pagina oficială a companiei, introduc date confidențiale, numere de card și alte date care le sunt cerute de către cei care utilizează în mod fraudulos identitatea Poștei Române, precizând că este necesară plata unor taxe vamale pentru a intra în posesia coletului. Prin accesarea link-ului respectiv, se colectează datele bancare ale clienților, pentru a fi furați bani din conturile lor.

Ieșenii trebuie să aibă în vedere că Poșta Română NU oferă clienților oportunitatea de a face plata online a taxelor vamale sau TVA-ului aferente produselor din coletele provenite din țările extracomunitare.

Astfel, li se recomandă ieșenilor să nu introducă date cu caracter personal, informații bancare confidențiale cu privire la conturile personale, numere de card sau coduri PIN pentru efectuarea de plăți online ale unor taxe vamale până când Compania Națională Poșta Română nu va anunța în mod oficial disponibilitatea unui astfel de serviciu.

Recomandări

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave

Ieri, 23 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *