duminică , 29 martie 2020 4:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Teama de coronavirus declanșează specula! Un set cu 50 de măști costă 100 de euro de la 5 lei

Un set cu 50 de măşti medicale a ajuns să coste, pe eMAG, aproape 500 de lei, adică 10 lei o bucată, față de 10 bani cât era până acum, transmite Hotnews.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat a vorbit despre „un comportament extrem de deviat” al companiilor care vând astfel de produse, susținând că autoritățile fac eforturi pentru aprovizionare și că lipsa măștilor sanitare este o problemă la nivel mondial.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat marți că mai există stocuri de materiale de protecție și că se încearcă grăbirea achizițiilor, însă există riscul ca livrările să fie făcute mai târziu. „Încercăm ca livrarea să fie cât mai rapidă, eventual să mergem noi să le ridicăm”, a spus Raed Arafat, afirmând că lipsa măștilor medicale este o problemă la nivel mondial și că probabil sunt probleme și cu materia primă.

Măștile medicale lipsesc din majoritatea farmaciilor, iar pe eMAG, de exemplu, un set cu 50 de bucăți a ajuns să coste 499 de lei, adică de 100 de ori mai mult decât până acum.”

„Din păcate este o situație, am văzut. Este un comportament extrem de deviat să ajungi să vinzi 50 de măști cu 100 de euro. O mască costa câțiva bani. La un moment dat o să vedem cum poate fi tratată legal această problemă”, a declarat Raed Arafat.

Recomandări

„Probabil luni sau marți vom trece la scenariul 4”, declară profesorul Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a declarat sâmbătă la Digi24 că cel mai probabil la începutul săptămânii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *