marți , 30 noiembrie 2021 6:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Taximetriștii protestează din nou împotriva ilegalităților făcute de UBER și TaxiFy

Taximetriștii ieșeni au protestat din nou. Pe traseul Podu-Roş-Casa Pătrată-Hala Centrală între orele 10 şi 13: taximetriştii și-au parcat din nou maşinile pe străzile Palat şi Anastasie Panu în semn de protest faţă de nerespectarea obligaţiilor pentru transportul de persoane de către cei afiliaţi la platformele Uber, Taxify şi altele.

Pe lângă taximetriștii ieșeni, la protest au luat parte și cei care practică aceiași meserie, veniți din mai multe orașe cum ar fi: Vaslui, Botoșani, Neamț, București. „Chiar dacă se dă ordonanţa, nu ne ajută cu nimic“, ne-a explicat Mircea Manolache, liderul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, filiala Iaşi. Cei prezenți la protest au declarat că începând de azi vor merge cu mașinile înscrise la platforma UBER, pentru a merge gratis, pentru că, atât timp cât nu li se eliberează un bon fiscal la terminarea cursei, legea spune clar că serviciile pot să nu fie plătite. Prefectul Marian Șerbescu susține că se va îngriji pentru ca toate măsurile legale să fie aplicate de către instituțiile abilitate, împotriva firmei UBER, dar și al șoferilor ce desfășoară pirateria.

Transmisiune LIVE

Reprezentanta ANAF a declarat că se va verifica la sânge maniera în care UBER și colaboratorii, inclusiv șoferii înscriși platformei, își vor desfășura activitatea.

Recomandări

Violată și lipsită de libertate, după ce a fost luată cu taxiul din gară

Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, acționând cu operativitate, au identificat și reținut un …

2 comments

  1. Legea ar trebui schimbată si pentru taximetriști. La taxi de ce nu se poate plati cu cardul ? De ce platiti doar impozit forfetar ? Ar trebui să plătiți în funcție de cate încasări aveti si sa respectați și voi programul de condus si odihna , ca și ceilalți șoferi. La taxi nu poti sa iti exprimi nemulțumire-le referitoare la condus , comunicare și igienă. Cereți să se schimbe legea si pentru voi , nu fiti lasi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *